Još 2014. godine sud u kalifornijskom San Joseu presudio je u korist Applea, te tuženome Samsungu naredio da im moraju isplatiti čak 119,6 milijuna dolara odštete.

Parnica se vodila oko intelektualnog vlasništva, jer je Apple prijavio kako im je južnokorejska kompanija ukrala nekoliko ideja i iskoristila ih na svojim mobitelima. Radilo se o patentiranoj metodi za otključavanje mobitela povlačenjem prsta po zaslonu ''slide to unlock'', te tehnologijama automatskog ispravljanja pravopisnih pogrešaka i automatskog pretvaranja teksta poput adresa i brojeva telefona u aktivne linkove, piše Bug.hr.

Ova potonja mogućnost odnosila se na čak 99 milijuna dolara štete koju je Samsung prouzročio njezinim ''posuđivanjem''. Slučaj je nakon ove presude završio na federalnom Vrhovnom sudu SAD-a, koji je sada odbio i posljednju Samsungovu žalbu na ovakvu presudu. Apple će u konačnici, izgleda, dobiti od Samsunga gotovo 120 milijuna dolara, i to četiri godine nakon podizanja tužbe.

No, time možda i neće biti potpuno zadovoljni jer su izvorno bili potraživali čak 2,2 milijarde dolara odštete za kršenje ovih patenata.