Rusija je uložila veto na rezoluciju UN-a koja osuđuje kemijski napad u Siriji i zahtijeva brzu istragu, piše Independent.
 
Rezoluciju su poduprle SAD, Velika Britanija i Francuska. Deset država glasovalo je za, Rusija i Bolivija uložile su veto, a Kina, Kazahstan i Etiopija su suzdržane.
 
Boris Johnson "zgrožen" ovom odlukom
 
Ovo je već osmi puta da je Rusija uložila veto na odluku o Siriji. Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao je da je "zgrožen" tom odlukom i da je time Rusija "stala na krivu stranu rasprave".
 
Ranije je američki državni tajnik Rex Tillerson upozorio na nepovjerenje između SAD-a i Rusije nakon sve većih tenzija oko rata u Siriji.

Putin: Povjerenje je ugroženo od kada je Trump postao predsjednik
 
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je povjerenje između dvije države ugroženo od kada je Donald Trump postao predsjednik te ispalio rakete u Siriji da bi kaznio ruskog saveznika zbog navodnog kemijskog napada.
 
Većina međunarodne zajednice za napad u Idlibu je okrivila sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Sirijska je vlada porekla odgovornost za kemijski napad te okrivila pobunjeničke skupine.