Rusija smatra da je američki poziv da se održi izvanredan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a o nemirima u Iranu "štetan i destruktivan", rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Pjabkov.
 
"Ne vidimo nikakvu ulogu za Vijeće sigurnosti UN-a u ovom pitanju", rekao je, a prenosi agencija RIA. "Iranska unutarnja pitanja nemaju ništa s ulogom Vijeća sigurnosti UN-a", koja se odnosi na "održavanje međunarodnog mira i sigurnosti".
 
Američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley kazala je ovaj tjedan da Washington želi da se održi izvanredan sastanak o Iranu Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku i Vijeća za ljudska prava u Ženevi.
 
Protuvladini prosvjedi odnijeli najmanje 21 život
 
Protuvladini prosvjedi koji su zadnjih tjedan dana izbili širom Irana odnijeli su najmanje 21 ljudski život.

Zapovjednik iranske vojske rekao je da je iranska policija prosvjede već ugušila, ali i da su njegove postrojbe spremne intervenirati ako bude potrebno.
 
"Premda je ova slijepa pobuna bila toliko malena da ju je samo djelić policije mogao ugušiti u samom začetku... možete biti sigurni da će vaša braća u vojsci Islamske Republike biti spremni suprotstaviti se lakovjernim budalama koje je obmanula Velika Sotona (Sjedinjene Države)", rekao je general bojnik Abdolrahim Musavi.
 
Vlada ukinula ograničenja za Instagram
 
Iran je golema zemlja, a neovisni mediji su izloženi ograničenjima pa je teško utvrditi prave razmjere nemira.
 
Poluslužbena sindikalna novinska agencija ILNA objavila je da je vlada ukinula ograničenja za Instagram, jedan od društvenih medija koji je korišten za mobilizaciju prosvjednika. Ali pristup Telegramu, aplikaciji za slanje poruka, i dalje je blokiran, što sugerira da vlasti još nisu mirne.