Televizija Republike Srpske u posjedu je, kako tvrdi, neobjavljene snimke na kojem zapovjednik Trećeg korpusa Armije RBiH Sakib Mahmuljin, nakon okupacije Vozuće, postrojava mudžahedine.

Kako se navodi, iz snimke je vidljivo i da je znao da ova ekstremna jedinica drži srpske zarobljenike. Razgovarali su o brojnim temama, ali ne i tome kako treba postupati sa zarobljenim Srbima.

Na snimci se vide Mahmuljin i Alija Izetbegović ispred postrojenih jedinica koje Izetbegović pozdravlja na arapskom jeziku i mudžahedini koji otpozdravljaju.

Iako ih je Alija Izetbegović vidio postrojene, zapovjednik Trećeg korpusa Armije RBiH Sakib Mahmuljin, u raportu je dodatno potvrdio da su u napadu na Vozuću sudjelovali mudžahedini. Pred kamerom se pohvalio da je među napadačkim jedinicama njegovog korpusa i odred El mudžahid, prenosi RTRS.

"To su Prvi manevarski bataljon iz Zenice, 372. oslobodilačka brigada iz Tešnja, Sedma muslimanska, Specijalni diverzantski odred, kompletna 329. koja je bila ovdje, Treći manevarski i odred El mudžahid", naveo je Mahmuljin, odgovarajući Izetbegoviću na pitanje koje su jedinice u pitanju.
 
Video: Mahmuljin znao da su mudžahedini zarobljavali i mučili Srbe - RTRS

Na snimci zapovjednik mudžahedina Izetbegovića i Mahmuljina informira da su zarobili srpskog borca. Ni jedan ni drugi mudžahedine nisu upozorili kako treba postupati sa zarobljenicima. Prešli su na temu doseljavanja Srebreničana u Vozuću. Nisu reagirali ni kad su, kako pred sudom tvrde bošnjački časnici, pismeno obaviješteni da su mudžahedini od vojne policije oteli 60 srpskih zarobljenika.