U derbiju 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na San Siru pobijedila Milan 4:1 vrativši se na drugo mjesto ljestvice.

Golove za Romu zabili su Edin Džeko (8, 28), Stephan el Shaarawy (77) i Daniele de Rossi (85-11m), dok je pogodak za Milan zabio naš Mario Pašalić u 75. minuti.

Roma je sjajno ušla u utakmicu i već nakon 28 minuta je vodila 2:0, a oba gola je zabio Edin Džeko. S nova dva gola bh. napadač je došao do njih 27 u Seriji A i ponovno je usamljen na vodećem mjestu najboljih strijelaca lige.

Do konca prvog dijela gosti su imali još dvije sjajne prilike, no Donnarumma je udarce Nainggolana i Perottija skrenuo u vratnicu. Tračak nade Milanu donio je pogodak Maria Pašalića u 75. minuti. Bio je to njegov peti pogodak ove sezone.

No, svega dvije minuta kasnije Stephan el Shaarawy je vratio Romu na plus dva. Pet minuta prije kraja utakmice Gabriel Paleletta je oborio Mohameda Salaha skrivivši jedanaesterac i pritom zaradivši crveni karton. Bio je to njegov već četvrti crveni karton ove sezone. Kazneni udarac sigurno je realizirao Daniele de Rossi.