Samo dan nakon što je u rijeci Bunici na Buni, pokraj ceste Mostar - Čapljina, pronađen potopljeni polo i u njemu beživotno tijelo Mirzeta Mutića (42) iz mostarskog naselja Zalik, jučer su ronioci i u rijeci Neretvi ispod mosta "Begića i Begovića" u mjestu Aleksin Han, pokraj ceste prema Jablanici, pronašli još dvojicu utopljenika koji su, također tijekom noći, vozilom golf 1 kobno sletjeli u vodu.

Riječ je o mladićima iz Konjica, i to rođacima Erminu Salihoviću (20) i Samiru Veljkoviću (21). Sudeći prema tragovina kočenja na asfaltu, nesretni Konjičani su u posljednjem zavoju prije mosta izgubili nadzor nad upravljačem, probili zaštitnu ogradu i sletjeli u oko 20 metara duboki riječni kanjon. Olupina vozila je ostala ispod površine vode gdje su rođaci naknadno zatečeni zagrljeni, piše Večernji list.

- Bili su izvan vozila, ali su očito zapeli i nisu se mogli spasiti. Prema svemu sudeći, jedan je drugoga pokušao izvući, ali, nažalost, nisu uspjeli. Samo kod jednog su u džepu bili dokumenti i nekoliko kovanica, a drugi je imao krvi na glavi pa se tek pretpostavlja da se prethodno udario pri padu. Još nije poznato tko je bio vozač - kažu istražitelji. Tek ujutro su putnici uočili polomljenu ogradu i alarmirali policiju.

- Ronioci GSS-a su izvukli utopljenike pa su svezali sajle za vozilo koje je dizalicom tvrtke HP investing izvučeno iz Neretve. Promet je bio u potpunosti u prekidu zbog čega su stvorene kilometarske kolone. Na golfu su se nalazile registacijske oznake 597-J-635.Tužiteljica Branka Krtalić je zatražiti obdukciju i sva ostala vještačenja kako bi se utvrdio točan uzrok ove tragedije - ističu u MUP-u.

Zanimljivo je što su prije početka očevida dvojica policajaca, koji su osiguravali mjesto nesreće, uhitili pet putnika iz Sarajeva, među kojima su bile i dvije djevojke. Oni su pri pretresu kod sebe imali potkape i pribor za provalne krađe. Naime, nakon što su im neki vozači signalizirali da je u blizini policija, Sarajlije su se pri povratku kući u vozilu fiat na kojemu je bila oznaka "P", očito ne znajući za nesreću, zaustavili na jednom proširenju i užurbano presvlačili, što je bilo sumnjivo putnicima pa su to i dojavili policiji. Petorka je završila u pritvoru jer se sumnjiči za seriju provalnih krađa po Mostaru.