Real je na visoku pobjedu Barcelone nad Osasunom (7:1) odgovorio u istom stilu. Aktualni prvak Europe razbio je Deportivo La Corunu na Riazoru s 6:2 u 34. kolu Primere, čime se ponovno izjednačio s Kataloncima na prvom mjestu, a ima i utakmicu manje u borbi za naslov prvaka Španjolske. 

Unatoč tome što je odmarao Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, te ostao bez suspendiranog Sergija Ramosa i ozlijeđenog Garetha Balea, Zinedine Zidane pružio je priliku Iscu, Jamesu Rodriguezu, Mateu Kovačiću, a Luku Modrića ostavio na klupi, prenosi Index.hr
 

I, priliku je odlično iskoristio Kovačić, koji je sudjelovao kod dva gola Reala, te prekinuo niz lopti na sredini terena, gdje veznjaci Deportiva nisu imali rješenja za njega. 

Real je poveo već nakon 53 sekunde preko Alvara Morate. Već u 7. minuti Isco je pogodio vratnicu, baš kao i Asensio u 12. Na 2:0 povisio je James Rodriguez u 13. minuti, a akciju uoči gola poveo je Kovačić.

Sve do 35. minute vratar domaćih Lux svojim obranama spašavao je La Corunu, a onda je u 35. Florin Andone smanjio na 1:2 udarcem pod prečku. Deportivo se ohrabrio, a Casilla odličnim obranama čuvao prednost Reala do 45. minute kada je Lucas Vasquez ponovno povisio na 3:1.

Svojim drugim golom na utakmici James Rodriguez je zabio u 67. minuti za 4:1 poslije dodavanja Morate, a već u 78. peticu je potpisao Isco s lijeve strane. No, ni tu nije bio kraj raspoloženih gostiju iz Madrida, koji su primili gol u 87. preko Joselua, ali i stavili točku na i u 87. minuti zahvaljujući Casemiru. 

Time je Real ostvario 13 pobjedu u posljednjih 14 susreta protiv Deportiva, uz jedan remi, a posljednji put je izgubio na Riazoru 2008. godine.