Real Madrid ljetos je odbio ponudu za Jamesa Rodrigueza od čak 85 milijuna eura, piše talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport.

„Prosac“ je navodno bio milanski Inter, na čelu s glavnim čovjekom kluba, Kinezom Zhan Jindongom. Ako su ovi navodi istiniti, Inter je ponudio četiri milijuna veću odštetu nego što je Real kupio Kolumbijca od Monaca nakon Svjetskog prvenstva 2014.

Pregovori su se odvijali u najvećoj tajnosti, a predsjednik Reala Florentino Perez navodno je bio blizu odluke da proda Rodrigueza, no ovaj ga je zamolio da stopira transfer jer mu se ne ide iz Madrida. Kolumbijac je želio još jednu šansu u Realu, a Perez je prihvatio njegovu molbu. Perez je od početka naklonjen Rodriguezu, koji mu je jedan od ljubimaca i očito ima veliki kredit kod njega, iako je veliko pitanje hoće li ikada više dobiti sličnu ponudu. Da je Perez prihvatio ponudu, bio bi to rekordni izlazni transfer Reala, koji trenutačno drži Angel Di Maria sa 75 milijuna eura.

Gazzettine informacije podudaraju se Rodriguezovim nedavnim izjavama.
„Čuo sam da je Real dobio odličnu ponudu za mene, ali nisam razmišljao o odlasku, želim uspjeti u Realu“, kazao je kolumbijski reprezentativac koji je ovih dana u središtu pažnje madridskih medija zbog odlaska na reprezentativnu akciju, iako nije želio nastupiti protiv Eibara u posljednjem kolu španjolske lige zbog ozljede.

Kao što je poznato, Eibar je senzacionalno izborio remi u Madridu, čime je izazvao potres na Santiago Bernabeuu i val nezadovoljstva među navijačima Reala. Bio je to četvrti u nizu neriješeni rezultat Madriđana, što je smo po sebi dovoljno za izbijanje krize u „kraljevskom klubu“, koji ne trpi neuspjehe.

Unatoč protivljenju Reala Rodriguez je otputovao na okupljanje kolumbijske reprezentacije za kvalifikacijske utakmice s Paragvajem i Urugvajem. Kolumbijci su željeli da igra, no pritisak iz Reala bio je prevelik, pa se ipak na kraju morao vratiti u Madrid. Real nije želio popustiti, Madriđani su zauzeli čvrsti stav: ako Rodriguez nije mogao nastupiti zbog ozljede protiv Eibara, ne može igrati ni za reprezentaciju nekoliko dana kasnije.