Ako bi se uzelo u obzir da je Cristiano Ronaldo doista uzeo k srcu sve ono što se oko njega događa zadnjih tjedana i da je uistinu odlučio napustiti Španjolsku ovoga ljeta, Real bi njegov odlazak dozvolio samo uz nevjerojatnu zaradu, odnosno odštetu.

Porezna afera koja bi mu čak mogla donijeti zatvor, ukoliko se dokažu njegovi grijesi utaje poreza između 14 i 16 milijuna eura, navela je Portugalca da ponovno ''složi'' svoju uvrijeđenu facu i zaprijeti odlaskom.

AS piše kako je Ronaldo zapravo još prije dva mjeseca odlučio otići, ali mu je njegov agent Jorge Mendes savjetovao da ništa ne govori dok se ne završi sezona, a posebice ne uoči finala Lige prvaka u Cardiffu, kako se ne bi narušavala harmonija u momčadi kraljevskog kluba.

Nakon što je list A Bola objavio senzacionalnu vijest kako je Ronaldo na odlasku iz Reala, počeli su ''izračuni'' što to znači u brojkama.

Marca u subotu piše kako Los Blancosi ne bi dozvolili odlazak svoje najveće zvijezde i najboljeg igrača ukoliko ne bi dobili najmanje 400 milijuna eura.

Naime, podsjeća ovaj sportski portal, njegova izlazna klauzula u ugovoru je čak jednu milijardu eura!

Dakako, nerealno je očekivati da će neki klub moći i željeti po toj cijeni kupiti bilo kojeg igrača, kad se zna da su čitavi vrhunski klubovi po toj cijeni.

Taj je iznos u Ronaldov ugovor unijet još 2009. godine, kako bi se sve klubove odvratilo da ne pitaju je li Portugalac na prodaju i koliko bi koštao.

Na Estadio Santiago Bernabeu je raspoloženje mirno, piše Marca, a svi se nadaju kako će nakon Confederations Cupa, na kojem Ronaldo nastupa s Portugalom, sve ipak biti riješeno na obostrano zadovoljstvo.

U suprotnome, mogli bi ga prodati ukoliko netko iskešira 200 milijuna. Računa se da bi takvi klubovi mogli biti PSG ili Manchester United. Naravno, tu su i bogati kineski klubovi, ali Ronaldo za sada ne razmišlja o odlasku u Aziju, jer tamo je nogomet ipak na puno nižoj razini od one na koju je navikao.

Preostalih 200 milijuna u korist Reala sadržano je u plaćama Ronalda od po 50 milijuna eura godišnje, prema najnovijem ugovoru do 2021. godine.

Takav primjer, da neki klub s odlaskom jednoga igrača profitira čak 400 milijuna eura, bio bi jedinstven u povijesti nogometa.

Međutim, odlaskom Ronalda, kraljevski klub morao bi se odreći svih marketinških prava koja idu uz brand CR7, a koja Realu donose veliki novac dok je Ronaldo u njihovome kadru.