Nakon izricanja presude još se jednom pokazalo kako je sud u Hagu čisto politički sud , a dokaz tome je tendenciozna presuda čelnicima Herceg-Bosne. Presuda koja nema veze s pravdom, a koja kroz konstrukciju udruženog zločinačkog poduhvata predstavlja Hrvate kao agresore, presedan je međunarodnog prava koji nikako ne doprinosi pomirenju i utvrđivanju povijesne istine.

Mi branitelji i obitelji poginulih najbolje znamo što se i kako događalo na ovim prostorima i tko je bio stvarni agresor na ove prostore. Iako je namjera ovakvih sudova, u cilju revizije povijesti promjena karaktera rata na ovim prostorima osuda hrvatskog naroda u cjelini.

Pitamo se koja je poruka hrvatskom narodu kroz ovakvu montiranu presudu.

Pozivamo sve branitelje i obitelji poginulih da, ponukani činom žrtve i dosljednosti generala Praljka, zadrže smirenost i dostojanstvo.

Postavljamo pitanje tko će snositi odgovornost za zločin nad pokojnim generalom Praljkom.

Također, u ovim teškim trenutcima izražavamo iskrenu sućut obitelji Praljak, a žrtva našeg Generala ostaje nam trajni zalog u borbi za jednakopravnost hrvatskog naroda i utvrđivanja prave istine o događajima iz Domovinskog rata.
 
Predsjednik koordinacije
Marko  Dedić