Na području između Velike Drežnice i Šuičke poljane tijekom pet mjeseci, koliko je trajalo razminiranje tog terena, pronađeno je 821 minsko-eksplozivnih sredstava te je to područje proglašeno sigurno za korištenje.

Nakon što je 11. listopada otklonjena posljednja mina koja se nalazila na području koje je obuhvaćeno ovim projektom, u direkciji ŠGD Hercegbosanskih šuma operativni časnik Humanitarne organizacije Pro Vite Mostar Džafer Kumbara održao je prezentaciju završenog projekta razminiranja.

Projekt je započeo 14. listopada 2014. godine kada su Hercegbosanske šume podnijele zahtjev za razminiranje BH MAC-u, dok je sama realizacija započela 3. lipnja ove godine, a završena 11. listopada.

Ukupna površina interesnog područja od 28 četvornih kilometara nalazi se između Velike Drežnice i Šujičkih poljana, dok je ukupna definirana površina 3,9 četvornih kilometara.

Procijenjeni broj mina koje je trebalo pronaći bio je 569, dok je ukupni pronađeni broj mina bio 821.

Rizična područja koja su obrađena su Babice, Gavrin vrh, Javorni vrh, Razbojci, Crkli vrh, Gvozd, Karagin vrh, Marića dolina, Srednje brdo i Šujičke poljane.