Tijekom proteklih nekoliko godina intenzivno se obnavlja i ulaže u zgradu Osnovne škole Marka Marulića Prozor kroz različita sredstva i fondove.

Prethodnu godinu obilježili su:

-    Novi krov na zgradi škole
-    Nadstrešnica na glavnom ulazu u školu
-    Uređenje školskog dvorišta
-    Zamjena metalne stolarije na atriju škole i stubištima
-    Zamjena vrata na učionicama
-    Novi namještaj u nekoliko učionica


U ovoj školskoj godini nastavljeno je jednakim intenzitetom:

1. Sredstvima osiguranim kroz projekat Fonda za zaštitu okoliša HNŽ zamijenjena je rasvjeta u školskoj dvorani i 9 učionica. Postavljena je led rasvjeta, a uložena sredstva su oko 7.000 KM.

2. Sredstvima koja je osigurao osnivač Općina Prozor – Rama zamijenjene su zavjese u učionicama što će zasigurno utjecati na kvalitetu ne samo boravka učenika u učionicama nego i kvalitetu praćenja nastave. Uložena sredstva su oko 6.500 KM.

3. Sredstvima osiguranim od Vlade HNŽ (150.000,00 KM) kroz projekat energetske učinkovitosti i utopljavanja škole započeli su radovi zamjene preostale metalne stolarije PVC stolarijom: zamijenjeni su prozori na podrumu, urađena su klizna vrata u predvorju škole, a u narednom periodu zamijenit će se i metalna vrata na knjižnici. U tijeku je natječajna procedura za ostale radove:

-    Termo fasada škole (završetak radova do kraja ljetnog odmora učenika)
-    Krov na školskoj dvorani

Svjesni smo da je vrijeme u kojem živimo vrlo nestabilno, ali isto tako, svjesni smo  činjenice da je jedina sigurna investicija ulaganje u obrazovanje naše djece, jer to je ulaganje u budućnost.

Naš primarni cilj je da se učenicima, pored kvalitete učenja i poučavanja, stvaraju uvjeti u kojima će boravak u školi biti što ugodniji, bolji i nadasve sigurniji.

Ovu priliku koristimo da se zahvalimo svima koji su prepoznali važnost ulaganja u školu i želju da naša škola postane dostojan primjer imena koje nosi, a učenike pozivamo da paze i čuvaju imovinu kako bi nam škola uistinu bila drugi dom.

OŠ Marka Marulića Prozor