U organizaciji Sindikalnih podružnica (sindikalna podružnica OŠ Marka Marulića Prozor, sindikalna podružnica OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, sindikalna podružnica OŠ Ivana Mažuranića Gračac, sindikalna podružnica OŠ Veselka Tenžere Uzdol i sindikalna podružnica SŠ Prozor) u  restoranu „Signal“ svečano je obilježen Dan učitelja uz nazočnost gotovo svih djelatnika zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju u našoj Općini. Ove godine na svečanost su se pridružile i djelatnice dječjeg vrtića“Ciciban“.

Sindiklani povjerenik Milan Topić pozdravio je sve  nazočne prosvjetne djelatnike, umirovljene djelatnike i djelatnice dječjeg vrtića „Ciciban“ koje su prvi put na ovom druženju.

U svom govoru istakao je važnost i ulogu učitelja , ali i zanemarivanje te uloge u današnjem društvu.Naglasio je da se sindikat učitelja zalaže za depolitizaciju škola ali je to zasad borba protiv vjetrenjača.

 Poseban trenutak svečanosti je bio ispraćaj Marije Sliško u zasluženu mirovinu. Uz prigodan dar kolegice i kolege su joj poželile da dane u mirovini provede u zdravlju i veselju.

Obilježavanje Svjetskog dana učitelja je prilika da se učiteljima bar na jedan dan pokloni zaslužena pozornost, za sve dane, mjesece i godine koje provode radeći sa djecom. Cilj Svjetskog dana učitelja je pružiti podršku i društvenu važnost koju zaslužuju učitelji kako bi se osiguralo da oni u budućnosti ispunjavaju potrebe mladih generacija, ali i podizanje obrazovanja na razinu društvene važnosti koje zaslužuje.
 
Svim učiteljima,nastavnicima, profesorima, odgajateljima i stručnim suradnicima sretan Svjetski dan učitelja uz želje da uspješno nastave misiju obrazovanja i odgoja mladih. Pokrovitelj  večeri bila je Općina Prozor-Rama.