Dvije sestrinske stranke, HDZ RH i HDZ BiH, nastavljaju suradnju na svim razinama.

Nakon što su HDZ RH, njen predsjednik gosp. Karamarko i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dali potporu HNS-u i strankama okupljenima oko HDZ-a BiH na proteklim listopadskim Izborima u BiH, sada HDZ BiH daje potporu svim kandidatima HDZ RH u izborima za gradonačelnike i načelnike općina u R Hrvatskoj. Tako su  na jučerašnjem završnom predizbornom skupu za gradonačelnika grada Dubrovnika u potpori HDZ-ovom kandidatu Mati Frankoviću i mladoj ekipi oko njega, sudjelovali, uz glavnog tajnika HDZ-a BiH gosp. Vladu Džoića, i članovi OO HDZ BiH Rama Drago Tule, Josip Grubeša i Ante Pavličević.

Kako su sudionici ovog događaja i naglasili u svojim obraćanjima suradnja ove dvije sestrinske stranke u budućnosti će biti još intenzivnija i jača sve dok postoji potreba za očuvanjem temelja R Hrvatske, Domovinskog rata ali i do ostvarenja potpune jednakopravnosti hrvata u BiH.

Uoči početka završnog skupa članovi OO HDZ BiH Rama uz pratnju glavnog tajnika Vlade Džoića i domaćina ovoga skupa održali su sastanak sa Ramljacima koji žive i rade u Dubrovniku.

I Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina domovine su hrvatskog naroda, zaključak je koji se mogao čuti od sudionika ovog događaja.