Madridskom sportskom dnevniku Marci nije dugo trebalo da na bazi teksta u Sportskim novostima dobro zasoli: “ Rakitić želi da Real Madrid osvoji Ligu prvaka.”

Taj naslov osvanuo je u subotu na portalu najtiražnijeg sportskog dnevnika na svijetu i istog časa izazvao goleme polemike. U španjolskoj verziji je pisalo još “zbog Modrića”, na engleskom jeziku nema ni tog dodatka. Kad napišete da igrač Barcelone navija da naslov uzme Real, to je bomba najveće razorne moći.

Novinar Silvio Škrlec (tportal.hr) bio je na Campu Nou u suradnji s našim listom, poslao nam je razgovor s Rakitićem u kojem stoji Ivanova izjava na konstataciju kako je za izbornika Čačića dobra vijest što je ispao iz Lige prvaka jer će biti svjež za reprezentaciju.

- Ni govora. Svatko od nas želi uzeti veliki trofej, ako u tome i uspiješ, onda je umor manje važan. Ionako bi ostalo dovoljno vremena za oporavak. Zato želim Luki Modriću da osvoji taj naslov jer to je onda dodatni poticaj svima nama.

Naravno da je Rakitić mislio na reprezentaciju i njezin nastup na Euru na kojem i on i svi mi želimo vidjeti Modrića u što boljem izdanju, da nije ni spomenuo niti ga zanima Real, niti ima ikakve simpatije prema njemu, no kako Modrić može biti prvak samo ako je Real prvak, lako i brzo u prvi plan gurnuta je interpretacija njegovih riječi. Nakon što je vidio u kojem se pravcu priča zavrtjela i suočio s negativnim odjecima u Barceloninom miljeu, Rakitić se promptno oglasio na Twitteru:

“Neki moraju promijeniti prevoditelja. Želim najbolje za Luku, ali nisam rekao da želim da Madrid osvoji Ligu prvaka.”

Na raznim portalima na Rakitićevu objavu napisani su brojni komentarima u kojima mu većinom daju podršku u stilu: “Nema ništa loše u tome što želi sreću sunarodnjaku, ali to nije isto što i reći da želi da Madrid osvoji Ligu prvaka. To su vrlo različite stvari i pogreška novinara.”

Budući da je Marca ponudila i fotografiju zadnje stranice Sportskih novosti neki su konstatirali da su išli preko Google prevoditelja prebaciti naslov s hrvatskog jezika. Jedno je jasno, koliko god je normalno da reprezentativni suigrači drže palce jedan drugome da budu što uspješniji, u zatrovanim odnosima Barcelone i Reala i to može ispasti itekako vrlo škakljivo.