S tržišta računalnih gara povučena je igra "Hatred" i to nakon opsade u Sydneyju, koja je završila s troje mrtvih i četvero ranjenih.

Steam je povukao igru sa svojih stranica, tek jedan dan nakon što ju je tamo i postavio, a zašto je povučena, najbolje sam za sebe govori trailer te računalne igre.

Dakle, igra dopušta igraču da upravlja zločincem masovnim ubojicom, kojem je jedini cilj provesti "genocidni križarski pohod", odnosno ubiti što je više civila i policajaca moguće.

Sadržaj igrice je isključivo nasilan, a njezini tvroci su pojasnili kako im je cilj bio odgovoriti pojavi igara koje pokušavaju biti nešto više od zabave svojom "pristojnošću, šarenilom, političkom korektnosti ili oblikom nekog umjetničkog izričaja", prenosi Independent.
Tvorci igre ističu kako je glavni pokretač radnje u igri mržnja, a za to imaju i objašnjenje. "Igrač se mora zapitati što može čovjeka gurnuti na put masovnog ubojice", stoji na web stranicama proizvođača.

Igra "Hatred" dobila je 13.148 glasova prije nego što je uklonjena sa Steam platforme zbog kršenja pravila Steama. Šefa kompanije Destructive Creations, Jaroslawa Zielinskog, optužilo se da je povezan s poljskim neonacističkim skupinama, no on je te navode porekao.
Pogledajte video trailera igrice.