30 stranih agenata i 200 osumnjičenih domaćih doušnika stranih obavještajnih službi otkriveno je u Rusiji tijekom prvih šest mjeseci tekuće godine u sklopu protuobavještajnih aktivnosti, priopćio je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanka održanog u četvrtak u Kremlju s visokim vojnim i pravosudnim djelatnicima.

“U prvoj polovici 2017. godine, zabilježene su aktivnosti 30 špijuna stranih obavještajnih agencija i više od 200 osoba koje se sumnjiče za suradnju s inozemnim specijalnim službama”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik također je dodao da “učinkovita zaštita naših nacionalnih interesa zahtijevasustavno i temeljito djelovanje putem protuobavještajne službe Ruske Federacije”.

Iz izjava ruskog predsjednika Vladimira Putina, čitatelj portala Logično može zaključiti dvije stvari.

Prva nam pokazuje profesionalni pristup Rusije koja nastoji zaštiti svoje nacionalne interese i suverenitet zemlje.

Drugu stvar koju čitatelj portala Logično može zaključiti vezana je za strane i domaće špijune u našim državama.

Na gotovo 147 milijuna stanovnika u Rusiji djeluje nešto više od 200 domaćih špijuna i doušnika, što je doista zabrinjavajuće. Međutim, pogledamo li naše zemlje u regiji,  veliki broj “špijuna-doušnika” imamo u parlamentima, ne uzimajući u obzir ekonomske i medijske “doušnike” kojih je na desetine tisuća, a koji rade protiv nacionalnih interesa pojedinih država i na rušenju njihovih suvereniteta.

Nije bitno radili se o američkim, ruskim, njemačkim, engleskim, francuskim, iranskim, saudijskim ili bilo kojim drugim “kolaboratorima”. Svaki rad protiv nacionalnog interesa je najveće zlo koje trpi mali čovjek na svojim leđima. Zbog takvih imamo zadužene građane, aferu Agrokor, predstečajne nagodbe, visoku stopu nezaposlenosti, apatiju građana, kriminalnu privatizaciju, “lobotomiju” opće populacije i mnoge druge anomalije koje u jednoj nacionalno osvješćenoj zemlji nisu moguće.