Povjerenje  između Moskve i Washingtona pogoršalo se otkako je Donald Trump preuzeo dužnost, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin, u intervjuu objavljenom u srijedu.

Na pitanje kakvima ocjenjuje rusko-američke odnose otkako je Trump postao predsjednikom, Putin je rekao, po transkriptu intervjua koji je objavio Kremlj: "Moglo bi se reći da se razina povjerenja na radnoj razini, posebno vojnoj, nije poboljšala nego pogoršala."

Na pitanje u vezi optužbi da je sirijska vlada izvela kemijski napad u pokrajini Idlib, Putin je rekao da je Damask predao svoje zalihe kemijskog oružja, prenosi Hina.


Dodao je kako vjeruje da postoje dva moguća objašnjenja za taj incident: da su sirijski zrakoplovi pogodili pobunjeničko skladište kemijskog oružja, zbog čega je došlo do njihova ispuštanja u atmosferu, ili da je incident namjerno planiran kako bi se diskreditiralo sirijsku vladu.

Napad kemijskim oružjem na civile potaknuo je SAD da napadne Siriju krstarećim projektilima, prvi put od početka rata.

U međuvremenu je u Moskvi počeo sastanak ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog tajnika Rexa Tillersona.

Lavrov je na početku sastanku poručio da je važno da se ne dopuste novi američki napadi na Siriju.