Komentator lista The Guardian Johnatan Friendland smatra da je magazin Time pogriješio dajući zvanje „osoba godine“ Donaldu Trumpu.

Autor je siguran da ruski predsjednik Vladimir Putin mnogo važnija figura u svijetu u odlazećoj 2016. godini. Istina, Trump je postao najinspirativniji izvor vijesti, ali Putin iako i nije rukovodio, stimulirao je Alepp, izbore za predsjednika SAD i Brexit.

To ga čini „najvećim pobjednikom u 2016. godini“. Putin je dobio podršku u SAD i proširio strateški utjecaj na Bliskom istoku. Prema Friendlandovim riječima, nitko nije zaustavio ni Putina niti njegovog „sirijskog vazala“ Bashara al Asaada, i zato oni nastavljaju rat u regiji.

Friendland je podsjetio da su proruski kandidati došli na vlast u Moldaviji, Bugarskoj i Estoniji. Vrlo je moguće da će Francuska birati između dva „Putinova navijača“: Francoisa Fijona i Marin le Pen.

Novinar tvrdi da se „bivši agent KGB-a ponosi hakiranjem elektronske pošte Demokratske stranke i objavljivanjem pisama na Wikileaksu pogodno vrijeme za Trumpa“. Kolumnist zaključuje da, „ako je 2016. bila užasna godina, a jeste, njezino pravo lice je trebao biti Vladimir Putin“.

Bljesak.info