Većina korisnika pametnih telefona zna kako se baterije na ovim uređajima lako prazne, a osjećaj još veće frustracije javlja se u trenutku kada u brzini napuštate kuću i kada ih pritom nemate vremena napuniti.

Podsjetimo, iz izraelske kompanije StoreDot i za to su našli rješenje. Naime, njihov punjač bateriju pametnog telefona potpuno napuni u samo jednoj minuti, a uređaj je predstavljen i na ovotjednom sajmu elektronike u Las Vegasu.

Punjač StoreDot radi na principu nanotehnologije te koristi tanke prirodne kristale promjera dva nanometra, nazvane NanoDots. Oni pak u sebi sadrže aminokiseline koje pohranjuju naboj, prenosi BBC.
 


No, ovim punjačima nije moguće puniti postojeće smartphone uređaje na tržištu i to zbog njihove velike snage koja bi uništile dosad postojeće baterije.

Prema tvrdnjama izvršnog direktora kompanije, Dorana Myersdorfa, StoreDot je dobio već mnogo ponuda velikih kompanija koje žele dozvolu za uporabu njihove tehnologije koju neki već nazivaju standardom svih budućih generacija pametnih telefona.

"Ova baterija koristi novu tehnologiju i materijale koje omogućuju brzo punjenje" otkrio je Myersdorf čija je kompanija prethodno investirala jako puno novca u istraživanje materijala, prenosi BBC.

"Promijenili smo izgled baterije, koristili mrežaste materijale kao što su polimer i metal-oksid koji u kombinaciji omogućuju jako brzo punjenje baterije", objasnio je.

Myersdorf je također kazao kako će se u budućnosti njihovi punjači moći primjenjivati i na električnim automobilima.