U pucnjavi u francuskom gradu Grasse ozlijeđene su najmanje dvije osobe, javila je policija. Do pucnjave je došlo u jednoj tamošnjoj školi.

Vlada je odmah izdala upozorenje zbog terorizma, ali kako pišu neki mediji, riječ je o razmirici između dvaju mladića.

Lokalni mediji javljaju da je jedna osoba upala u vojnu školu Alexis de Tocqueville i otvorila vatru. Drugi napadač je navodno u bijegu. Kako piše Reuters, uhićen je 17-godišnji mladić koji je nosio automatsku pušku. Osim toga, imao je dva pištolja i dvije bombe, piše Index.hr.

Nisu militanti

"Čini se da napadač nije poznat policiji", rekao je policijski izvor.

Drugi je izvor rekao da su dva učenika pucala na ravnatelja, koji je ranjen, dodajući kako se čini da osumnjičeni nisu militanti.



Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Pierre-Henry Brandet rekao je za francuski radio da je troje ljudi ozlijeđeno te savjetovao obiteljima da budu strpljivi dok policija ne stabilizira situaciju.

Rekao je da se nadzire situacija zbog mogućnosti da postoji i drugi napadač. Manje je od šest tjedana do predsjedničkih izbora u kojima će ključna pitanja biti sigurnost i strah od terorizma.

Pojačana pripravnost u Francuskoj

Svjedok, učenik iz te škole, rekao je da su začuli pucanj i sklonili se pod stolove.

"Išao sam zatvoriti prozor i vidio dečka koji me gledao u oči. Izgledalo je da je učenik, nije bio baš visok. Pucao je u zrak i pobjegao", rekao je učenik ne kazavši svoje ime, piše Index.hr.

Stanovnicima je preko Twittera savjetovano da ostanu u svojim kućama.

Incidenti se događaju u vrijeme dok je Francuska u stanju pojačane pripravnosti nakon nekoliko napada militanata prošle godine.

Grasse se nalazi 40-ak kilometara od Nice, gdje je u lipnju prošle godine izveden krvavi teroristički napad kamionom u kojem je ubijeno 86 osoba.