Dele Alli na meti je mnogih agenata nakon što je raskinuo suradnju sa svojim dugogodišnjim predstavnicima Impact Sports Managementom. Alli glasi za ponajvećeg talenta engleskog nogometa ne samo trenutno, nego i u zadnjih 10-ak godina, a već ga se ranije povezivalo s prelaskom u najveće klubove svijeta, uključujući i Real Madrid.

Upravo odabir zastupnika mogao bi biti ključni faktor u budućnosti 21-godišnjeg igrača Tottenhama. Alliju su pristupila i dva najveća superagenta današnjice – Mino Raiola i Jorge Mendes, a obojica mu kao dio suradnje nude i transfer u redove europskog teškaša.

Prema pisanju engleskih medija, Raiola bi Allija pokušao dovesti u Manchester United, dok bi ga Mendes usmjerio prema Real Madridu.

Alli bi, ako se ostvari taj scenarij, postao prvi Englez u Realu nakon Davida Beckhama, koji je za Kraljevski klub igrao od 2003. do 2007., i Jonathana Woodgatea, najvećeg promašaja Reala u 21. stoljeću. On je također bio član Reala do 2007., iako je više vremena provodio po bolnicama nego na terenu, odigravši samo 14 susreta u tri godine madridske epizode.

Osim njih, za Real Madrid su nastupali Michael Owen, Steve McManaman i Laurie Cunningham, prvi Englez u Realu koji je potpisao 1979., a zadržao se do 1984. godine.

Ovu sezonu će Alli gotovo sigurno završiti u Tottenhamu, ali već na ljeto 2018. mogao bi postati atraktivna lovina najvećih europskih klubova.

Alli je postao igrač Tottenhama 2015., a debitirao je protiv ni manje ni više nego – Real Madrida. Njegov prvi potez bio je tunel Modriću, a to je bila samo najava onoga što će uslijediti u nadolazećim sezonama. Alli je u samo dvije sezone osvojio Otok i postao jedan od najboljih igrača Premierlige, srušivši putem brojne rekorde za mlade igrače. U prošloj sezoni u dresu Spursa je zabio 18 golova i podijelio sedam asistencija.