Prvu godinu mandata predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, obilježit će u subotu prijemom za građane u sklopu "Dana otvorenih vrata" koji će tom prilikom prvi moći vidjeti i poprsje prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, rad akademskog kipara Krune Bošnjaka.
Iz Ureda predsjednice navode da se očekuje dolazak oko 200 građana koji su putem internetske stranice Ureda prijavili dolazak.Grabar-Kitarović će im se obratiti te svečano otkriti poprsje prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koje će se nalaziti uz poprsja drugih hrvatskih velikana u Uredu predsjednice, prenosi Hina.

Rad kipara Bošnjaka, inače i osobnog Tuđmanovog prijatelja, dar je koji je na Pantovčaku još od 1996. godine, ali nije bio javno izložen, a sada će biti postavljen uz poprsja kralja Tomislava, bana Ivana Mažuranića, kardinala Alojzija Stepinca, Ruđera Boškovića, Stjepana Radića, te Antu Starčevića.

"Dan otvorenih vrata" na Pantovčaku hrvatska je predsjednica organizirala i na kraju svibnja prošle godine, u prigodi prvih 100 dana svoga mandata i tom prilikom pozvala na "novo hrvatsko zajedništvo" i dijalog u društvu.

Sredinom ožujka prošle godine, u sklopu primopredaje umjetničkih djela i ostalih artefakata zaostavštine Josipa i Jovanke Broz, s Pantovčaka je u Kumrovec izmještena bista doživotnog predsjednika nekadašnje SFRJ i dana na korištenje Muzejima Hrvatskog zagorja.