Veliki skandal trese njemački nogomet. Svi se u zemlji pitaju kako su izgubili Renata Dadashova, 17-godišnjeg nogometaša koji je nastupao za juniorsku reprezentaciju Njemačke.

Naime, talentirani Dadashov odlučio je nastupati za reprezentaciju Azerbajdžana koju vodi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki. Nijemci tvrde da je Azerbajdžan kupio Dadashova za milijun eura, prenosi net.hr.

"On je odlučio promijeniti sportsko državljanstvo nakon što je u Azerbajdžanu prikupljeno oko milijun eura", piše Bild i traži krivce.

Ovaj veliki nogometni talent jučer u Bakuu trebao je debitirao za A selekciju Azerbajdžana u porazu od Njemačke 4-1. Ali, iznenađujuće, nije bio u konkurenciji za sraz.

Inače, Dadashov je 17-godišnji napadač koji nastupa za juniorsku momčad Frankfurt Eintracht, klub kojeg vodi Niko Kovač koji također ozbiljno prati njegov razvoj, kako bi ga eventualno povukao u seniorsku momčad.

Ranije je iz Frankfurta otišao u Leipzig jer su mu obećali deset puta veću plaću, ali se tamo nije snašao pa se odlučio vratiti.
Dadashov je rođen u njemačkom Rudesheimu, ali vuče korijene iz Azerbajdžana. Njegov brat Rufat već je nastupao za azerbajdžansku reprezentaciju. A sad je došao i on na red. Njemački izbornik Joachim Low prokomentirao je situaciju oko Dadashova.

"Renat Dadashov iznimno je dobar i talentiran nogometaš, ali ne vjerujem priči kako mu je azerbajdžanski nogometni savez dao milijun dolara kako bi igrao za njihovu reprezentaciju", izjavio je Joachim Low, prenose njemački mediji.

Dadashov je bio jedan od najboljih igrača Europskog kadetskog prvenstva prošle godine.