Nakon što je prošli tjedan imenovan novim izbornik reprezentacije BiH, Robert Prosinečki najprije je bio službeno predstavljen, a jučer je Žuti objavio i popis igrača na koje računa na mini turneji u SAD-u.
 
Na popisu Prosinečkog uglavnom su se našla imena iz bosanske Premijer lige jer se utakmice protiv SAD-a i Meksika igraju izvan službenog Uefinog termina.

"Prezadovoljan sam - grad, ljudi, doček, pozitivna vibra. Posebno me se dojmila kava dobrodošlice sa zaposlenicima u sjedištu Saveza. Atmosfera u gradu, jednostavan pristup, topao prijem, prijateljska komunikacija, sve su to stvari koje me čine sretnim. To su prednosti koje će i meni u konačnici olakšati brzo uključivanje i boravak u novoj sredini," rekao je Robert Prosinečki i dodao:
 
"Od nedjelje do danas uspio sam održati nekoliko vrlo korisnih sastanaka koji su u konačnici polučili rezultatom. Jučer je i službeno objavljen širi popis igrača za turneju u SAD-u. Obavio sam i korisne razgovore s ljudima iz Saveza koji su mi dali sve potrebne informacije o aktivnostima koje su pred nama. Naravno, naš cilj je da se na prvom okupljanju bolje upoznamo, kako igrači mene, tako i ja njih, kako bismo stvorili dobre preduvjete za kvalitetne rezultate."
 
Prosinečki je objasnio koji su mu planovi nakon što se s reprezentacijom vrati iz Amerike.
 
"U ovom trenutku je najvažnije da igramo utakmice s jakim protivnicima, da se češće okupljamo, da pokušamo napraviti najbolje u kratkom periodu. Za ožujak smo planirali odigravanje novih utakmica, jer ponuda nam ne manjka, tako da ćemo u kontinuitetu imati kvalitetne provjere. U Sarajevo se vraćam za 10 dana, a do tada svima želim svako dobro, osobnu sreću i zdravlja prije svega. Želim nam puno sreće na putu koji smo zajednički zacrtali i kojem stremimo, a to je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine!"