BIH je na drugoj utakmici američke turneje, prvoj akciji s novim izbornikom Robertom Prosinečkim, izgubila 0:1 od Meksika na stadionu Alamodome u San Antoniju.

U 65. minuti Jonathan Dos Santos izveo je korner, a stoper Hugo Ayala bježi Ahmetoviću i glavom postiže jedini gol na utakmici.
 
Nakon što je u ponedjeljak igrala 0:0 sa SAD-om u Los Angelesu, pri čemu je Medunjanin promašio penal za pobjedu gostiju, BiH je iz Kalifornije otišla u Teksas, gdje je porazom okončala američku ekspediciju.
 
Novi izbornik za ovu akciju pozvao je najvećim dijelom igrače iz domaće lige te mlade nogometaše iz U-21 reprezentacije. S obzirom na to da su ovi susreti izvan FIFA-ina termina za prijateljske utakmice, klubovi nisu ni morali pustiti igrače. Tako je BiH od standardnih reprezentativaca za ovu akciju imala samo golmana Ibrahima Šehića i veznjaka Harisa Medunjanina.
 
Prosinečki u Ameriku nije pozvao zvijezde Begovića, Kolašinca, Bešića, Višću, Pjanića, Džeku, nego se okrenuo novim licima.
 
U kakvom je stanju BiH došla u Ameriku, svjedoči to što je Medunjanin, inače kreativni veznjak, protiv Meksika prvi put u karijeri igrao kao stoper. Razlog? Neposredno prije meča, središnji branič Marko Mihojević dobio je ponudu PAOK-a, pa je hitno odletio u Europu da riješi transfer iz Sarajeva u grčki klub. Prosinečki je tako ostao na samo jednom stoperu, pa je Medunjanin morao uletjeti.

Od 21 igrača koji su otputovali u Ameriku, čak 15 ih je iz Premijer Lige BiH. Prosinečki je ove utakmice koristio za početak smjene generacija koja je nužna nakon što su se oprostili kapetan Sead Lulić, legendarni golgeter Vedad Ibišević te Mensur Mujdža, a BiH ostala bez plasmana na SP.
 
 
Meksiko, čiji izbornik Juan Carlos Osorio testira alternative pred skori SP, također je igrao s kombiniranom momčadi, ali daleko jačom od one BiH ili američke, protiv koje je Prosinečki nastupio prije četiri dana.

Ekipu sastavljenu od igrača najjačih meksičkih klubova predvodile su MLS zvijezde Carlos Vela i Giovani dos Santos, 28-godišnjaci koji su igrali za europske velikane. Vela za Arsenal i Real Sociedad, a Dos Santos za Villarreal, Tottenham i Barcelonu.
 
Upravo su njih dvojica propustili tri velike prilike za Meksiko u samo prvih šest minuta.
 
BiH je odgovorila Zakarićevim udarcem nogom, Lončarevim glavom i Medunjaninovim pokušajem iz slobodnjaka.
 
U drugom poluvremenu Meksiko je pritisnuo i imao niz prilika prije Ayalinog gola za pobjedu.
 
Prosinečki je nakon utakmice izjavio da je iznimno zadovoljan igrama njegove "rezervne reprezentacije", a s razlogom je posebno istaknuo Luku Menala.
 
Lijevo krilo Širokog Brijega bilo je zapaženo po prodorima, driblinzima i prilikama.