Palestinski poduzetnik iz Dubaia Wissam Al Jayyoussi, koji ovih dana putuje Hrvatskom u sklopu putovanja svijetom na svom motociklu, na teži je način naučio što je to bura.

Kako piše na Facebooku svog projekta 'Goodwill Journey', prije nego je u utorak krenuo na put motociklom, jedan ga je stariji Hrvat upozorio da vjetra kao bure nema nigdje u svijetu.

'Bio sam preponosan da slušam i govorio sam si: 'Nema on pojma što sam ja prošao, vozio sam kroz Patagoniju, Australiju, pustinju Gobi i toliko mjesta poznatih po jakom vjetru, što on zna.' E pa, prevario sam se, zna on svoju zemlju, ovo je najgore što sam vidio. Moram sam se okrenuti i bježati od obale prema kontinentu. Vjetar je popustio nakon 50 kilometara prema unutrašnjosti, ali onda me iznenadio snijeg. Ali ipak bolje od ove situacije', napisao je Al Jayyoussi uz video uz napomenu da ne može vjerovati da nije pao s planine.

Zanimljivo, čovjek koji se zaustavio pomoći mu kad je pao s motocikla je bivši hrvatski košarkaš Aramis Naglić, piše CroExpress.eu