Pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo, a policija je blokirala cijelo područje, javlja Klix ba.

Prema informacijama s terena, na mjestu događaja su i pripadnici Specijalne policije.

Glasnogovornica MUP-a ZDŽ Aldina Ahmić za Klix.ba je kazala da je veliki broj policijskih ekipa na terenu, te da se provjeravaju navodi o otmici.

Zamjenik ravnateljice Osnovne škole "Hasan Kikić"  Mustafa Krgo, kazao je da je jedna djevojčica uspjela pobjeći, dok se za drugom još uvijek traga.

"Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njen identitet niti uzrast te se zbog toga u školi vrši provjera i brojno stanje djece. Stanje je na zabrinjavajućem nivou, a mi već odavno apeliramo da se u blizini škole formira policijska stanica, ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog prodaje alkohola u blizini ustanove", izjavio je Krgo.

Neslužbeno, policija traga za crnim kombijem.

"Još uvijek provjeravamo informacije o navodnoj otmici djevojčice ispred Osnovne škole 'Hasan Kikić' u Zenici. Djevojčica je došla u policiju i prijavila svoju i otmicu prijateljice, a još uvijek nije utvrđeno da li druga djevojčica postoji", kazala je Ahmić.

"Ispituju se navodi je li došlo do otmice. Svi naši učenici su na broju te će se nakon razgovora s djevojčicom utvrditi je li bilo riječi o otmici", kazao je Krgo, prenosi Klix ba.