Očevici tvrde da je napadač pritom vikao “Ovo je za Siriju” i tvrde da je rekao “prolit će se sva vaša krv”, a žrtva napada zadobila je teške ozljede vrata, piše Daily Mail.

Policajac ga obuzdao elektrošokerom

Počinitelj je nakon prvog napada nastavio prijetiti ostalim prolaznicima, a na mjesto događaja ubrzo su došli nenaoružani policijski službenici, koji su počinitelju naredili da baci nož. On je to odbio, pa je jedan od policajaca obuzdao napadača elektrošokerom i srušio na pod. Uhićenje počinitelja snimljeno je i objavljeno na društvenim mrežama.

Napad tretiraju kao ‘teroristički incident’

Glasnogovornik Scotland Yarda izjavio je da je policija u 19:06 sati primila poziv kako je u stanici podzemne željeznice Leytonstone nožem ozlijeđen muškarac te da je počinitelj nožem nastavio prijetiti ostalim prolaznicima.
Uhapšen je u 19:14 i priveden u policijsku postaju u istočnom Londonu, gdje je zadržan u pritvoru.

“Slučajem se bave službenici iz British Transport Police. Prema našim saznanjima, jedna je osoba zadobila ozljede nožem i čekamo detalje o incidentu i i je li došlo do još ranjavanja”, izjavio je glasnogovornik.

Prema informacijama koje je objavio Telegraph, u incidentu je navodno ozlijeđeno još dvoje ljudi. BBC u svojem izvještaju piše kako je Scotland Yard potvrdio da će se “slučaj tretirati kao teroristički incident”.