Prema prognostičkim kartama, u razdoblju od 11. do 25. rujna ove godine očekuje se promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa smjenama sunčanih i kišnih razdoblja.

Za razdoblje do 18. rujna veće količine padalina prognozirane su za Hercegovinu, najmanje za sjeveroistočnu Bosnu, prenosi agencija Anadolija.

U ponedjeljak, izgledno je da će se pogoršanje sa zapada tijekom dana proširiti na cijelu zemlju i u noći kulminirati, nakon čega će u utorak 12. rujna i dan poslije uslijediti postupno smirivanje vremenskih prilika. Sredinom tjedna očekuje se nekoliko stabilnijih dana, uz duže sunčane intervale.

Za vikend se prognozira pogoršanje koje će postupno zahvatiti cijelu zemlju.

Temperaturni režim u sljedećem tjednu neće se značajnije izmijeniti. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, minimalne vrijednosti kretat će se od 11 do 15 stupnjeva Celzija u unutrašnjosti, na jugu do 19. sredinom tjedna, nakon nekoliko vedrijih noći, moguće su za dva do tri stupnja Celzija niže jutarnje temperature.

Maksimalne dnevne temperature dostizat će do 23 stupnjeva Celzija u unutrašnjosti, na sjeveru i u Hercegovini do 27. sredinom tjedna neznatno će opasti, u Bosni će dostizati između 18 i 20, na jugu i u Posavini do 24 stupnja Celzija.

Od ponedjeljka 18. rujna do kraja prognoznog perioda očekuju se slične vremenske prilike. Nakon nestabilnog vikenda, prvih nekoliko dana će također biti dosta promjenljivo, potom sunčanije i sa manjim izgledima za padaline.

Bljesak.info