Glavobolja obično nastaje u zatiljku i uzrokuje slabiju koncentraciju, razdražljivost i malaksalost. S obzirom da su simptomi glavobolje najčešće stres, napetost, gripa, prehlada, upala sinusa i probavne smetnje stručnjaci neugodnu pojavu tretiraju kao simptom, a ne kao bolest, prenosi Zadovoljna.hr

Tim više brojni olakšanje za glavobolju traže u alternativnim metodama poput meditacije, ispijanja vode, opuštanja ali i u hrani. Aspirin, najčešći brzopotezni uklonitelj bolova u glavi jednako učinkovito može zamijeniti šaka badema.

Salicin je protuupalna aktivna tvar koju badem sadrži u velikoj količini, a s obzirom na učinkovitost koju ima u otklanjanju bolova brojni ga nazivaju i prirodnim Aspirinom.

Osim toga, bademi sadrže visoku razinu magnezija, koji je važan za bolji protok kisika i nutrijenata u organizmu što pomaže da se mišići opuste i smanji razdražljivost.

Šaka badema, točnije 10-12 komada dnevno ublažava i sprječava glavobolje, a orašasti plod možete jesti sirov, ili namočen preko noći u vodi pa dodan u obrok./HMS/