Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić bit će domaćin premijeru Republike Bugarske Boyku Borisovu, koji danas dolazi u službenu posjetu BiH.

Premijer Borisov boravit će u BiH tokom naredna dva dana, a drugog dana posjete, 27. listopada, planirano je potpisivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade Republike Bugarske i Vijeća ministara BiH o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe.

Sporazum će potpisati ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko i ministar transporta, informacijskih tehnologija i komunikacija Republike Bugarske Ivaylo Moskovski.

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg oba doma Parlamentarne skupštine BiH te susret s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH.

U delegaciji Vijeća ministara BiH, uz predsjedavajućeg Zvizdića, bit će zamjenici predsjedavajućeg, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko te ambasador BiH u Bugarskoj Radomir Bogdanović.

Delegaciju Vlade Republike Bugarske, osim premijera Borisova, činit će zamjenik premijera Tomislav Donchev, zamjenik premijera za javni red i sigurnost i ministar obrane Krasimir Karakachanov, ministar transporta, informacijskih tehnologija i komunikacija Ivaylo Moskovski te ministar ekonomije Emil Karanikolov i ambasadorica Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova-Karabasheva, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.