• Preko društvenih mreža oprostili su se kao da su znali što ih čeka
  • Preko društvenih mreža oprostili su se kao da su znali što ih čeka
  • Preko društvenih mreža oprostili su se kao da su znali što ih čeka
Za Tenu, Domagoja, Antoniju i Vjekoslava, četvoro studenata mostarskog Sveučilišta iz Slavonije, put kući na božićne blagdane se pretvorilo u put bez povratka, piše Večernji list BiH.

Jedini preživjeli, Stjepan, u nevjerici je jučer u mostarskoj bolnici iščekivao da se na vratima pojavi četvero njegovih suputnika i prijatelja koji su svoje mlade živote okončali u hladnoj Neretvi.

Život kroz fotografije

Jučer smo na Facebooku pokušali doznati nešto više o mladim Slavoncima. Ana i Vjekoslav u vezi su još od 2010. Dvoje mladih Vinkovčana inače su bili iz susjednih sela, Antonija iz Momleta, a Vjekoslav iz Donjeg Novog Sela, zajedno su provodili ljetovanja, proslavljali nove godine, studirali daleko od doma, u drugoj državi i na koncu zajedno otišli u neki drugi, bolji svijet. Domagoj, Đakovčanin, sudeći po profilu na FB, zavolio je grad na Neretvi i Stari most na kojem se i fotografirao s majkom. "Majka je besmrtna ljubav, ljubav koja nema usporedbe, ona kojoj donosiš svoje nevolje i kojoj je uvijek stalo, piše Večernji list BiH.

Majke su sve to i još mnogo toga", napisao je Domagoj uz fotografiju s majkom. Ono što je sviju ostavilo u šoku je fotografija koju je večer prije nesreće postavio jedan od njegovih prijatelja, a na kojoj je i Domagoj. Komentar uz fotografiju je "..nikad zbogom, samo doviđenja.. ".

Zajednička putovanja

Domagoj je sa Stjepanom prije nepuna dva mjeseca posjetio i Trogir, prijatelji su se fotografirali uz brodice. Uživali su u studentskim danima. Đakovčanka Tena jedva je čekala krenuti na put doma za blagdane. Iako je uživala u Hercegovini, rado se vraćala svojoj Slavoniji. Dan prije pogibije Tena je na Facebooku napisala kako se osjeća sretno jer putuje za Đakovo. Put koji se na kraju pokazao kao put bez povratka.

Dok je auto padao u vodu, uspio je u zraku otvoriti vrata i iskočiti

Obitelji četvero mladih studenata još uvijek nisu dobile potvrdu da su im djeca poginula na povratku kući iz Mostara. Otac i brat 20-godišnje T.V. iz Trnave nedaleko od Đakova već su jučer oko podneva krenuli prema mjestu na kojem se dogodila strašna nesreća, a ostali ukućani nisu bili raspoloženi za razgovor s predstavnicima medija.

N.U., očuh 20-godišnjeg D.R. iz Đakova rekao  je za Jutarnji list da oni još uvijek ne žele vjerovati da je D. poginuo „iako se 90 posto informacija poklapa."

Čuli smo se u petak navečer i rekao nam je da kreću u subotu oko 9 sati, ali nije nam rekao s kim točno ide. Samo je kazao da se vraća s prijateljima, a što je najgore ovo mu je bilo prvi put da se iz Mostara vraćao automobilom – rekao  je očuh 20-godišnjaka.

Nemamo nikakvu konkretnu ni službenu informaciju. Policija nas još nije kontaktirala – dodao je.

D.R. je inače u Mostaru studirao na Agroturističkom fakultetu, a T.V. studij socijalnog rada. Službenu informaciju nemaju ni obitelji V.B. (24) iz Donjeg Novog Sela kod Nijemaca te A.Š. (22) iz Komletinaca.

Obitelj S.B. (21) iz Đakova koji je uspio preživjeti pad automobila u vodu također je otišla u BiH po njega.

Ispred kuće zatekli smo njegovog rođaka koji nam je rekao da se čuo s njim, navodi Jutarnji.

- Ispričao mi je da je uspio u zraku, dok je automobil padao u vodu, otvoriti vrata i iskočiti iz vozila. Upao je u vodu i isplivao. To je sve što znam. Njegovi su odmah otišli po njega – rekao je rođak preživjelog S.B.za Jutarnji list.

Podsjetimo, iz Neretve je u subotu navečer izvučeno vozilo s tijelima dvije djevojke i jednoga mladića, dok će se za tijelom još jednoga nastradalog u prometnoj nesreći sjeverno od Mostara nastaviti tragati u nedjelju ujutro, potvrdili su službeni izvori.

"Nakon višesatnih pokušaja izvučeno je vozilo i u njemu su pronađena tijela dvije ženske osobe i jednoga muškarca", rekao je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Po njegovim riječima zbog teško pristupačnog terena, noći i umora spasitelja, operacija potrage za tijelom još jednog nastradalog mladića nastavit će se u nedjelju.

Policija je ranije objavila kako se jedan mladić (1995) uspio spasiti, a da su se u vozilu vinkovačkih prometnih oznaka nalazile dvije mlađe muške osobe i dvije djevojke.

Sve osobe koje su se nalazile u vozilu su iz Vinkovaca ili okolice. Nesreća se dogodila kad je vozilo prednjim dijelom oko 10 sati udarilo u brdo nedaleko mjesta Bijela, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Stradali su studenti na sveučilištu u Mostaru koji su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić je u subotu izrazila duboku sućut obiteljima nastradalih te istaknula kako se radi o velikom gubitku za Sveučilište u Mostaru.

"Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente", stoji u izjavi rektorice Sveučilišta u Mostaru u povodu pogibije studenata Sveučilišta u Mostaru.