Ne čini nas bogatim ono što imamo, već ljubav koju smo spremni drugima dati. Svaki put kad je iz srca uputimo ona nam se duplo veća vrati, navodi se u božićnoj čestitci koju je obitelji Gudelj uputo NK Salzburg i Organizacijski odbor Ramske noći.

Predstavnici organizacijskoga odbora za održavanje Ramske noći u Salzburgu, Ivo Ivić iz Rame i njegov duvanjski prijatelj Ilija Sliško Tući danas su posjetili obitelj samohrane Marice Gudelj u Vedašiću kraj Tomislavgrada. Tom prigodom obitelji su uručili iznos od dvije tisuće eura koji je prikupljen na nedavnoj Ramskoj noći koja je nedavno održana u Austriji.

Ovom humanom gestom obitelji Gudelj uljepšali su nadolazeće božićno-novogodišnje blagdane, a kako kažu nastojat će  pomagati i ubuduće.

Svima njima koji su se ovogodišnjoj Ramskoj noći sjetili i njezine obitelji, Marica je uputila riječi zahvalnosti ujedno čestitajući Božić ljudima velikoga srca.

Iseljeni Hrvati ovime su dokazali da i dalje misle o potrebnima u domovini. Podsjećamo, cjelokupni prihod sa zadnje Ramske noći, a riječ je o iznosu od 15 tisuća eura namijenjen je u humanitarne svrhe. Uz obitelj Gudelj, na ovaj način je iznosom od 10 tisuća eura u 2015. godini potpomognuto nekoliko ramskih obitelji, a s tri tisuće eura liječenje dječaka Matea Mavrića iz Varaždina.

Od Ivića i Sliške doznajemo da je s Ramske noći do sada u humanitarne svrhe prikupljeno 53 tisuće eura za potrebne obitelji u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.