Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici je usvojilo dokument pod nazivom Pregled obrane, a koji tretira reformu u Oružanim snagama BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je kazao da je konačno usvojen Pregled obrane, koji podrazumijeva smanjenje broja vojnika, časnika i podčasnika s 10.000 na 9.200, usvojen je plan modernizacije, ojačana logistika pješadijskih brigada, a dogovoreno je da se umjesto dosadašnje 63 sada razmatra 57 perspektivnih vojnih lokacija.

Ivanić je kazao da je Predsjedništvo na današnjoj sjednici također prihvatilo prijedlog Vijeća ministara o raspodjeli klirinškog duga i to tako što će FBiH pripasti 72,5 milijuna dolara, RS-u 36 milijuna, Distriktu Brčko četiri milijuna i institucijama BiH 12,5 milijuna dolara.

"Ovim je stavljena točka na jedan dugogodišnji problem, a očekujemo da će ugovor s Ruskom Federacijom o klirinškom dugu biti potpisan do kraja godine", poručio je Ivanić.

Na kraju je poručio kako neće obilježavati Dan državnosti BiH, kazavši da će tako ostati sve dok se ne usvoji državni zakon o praznicima koji će svima odgovarati.