Predsjedništvo BiH usvojilo je tekst Deklaracije SEECP Summita šefova država i vlada, koji će biti održan u Dubrovniku 30. lipnja, te platformu za nastup bh. izaslanstva na tom Summitu koje će predvoditi predsjedatelj Mladen Ivanić.

Predsjedništvo je usvojilo izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2016, a donijelo je i odluke o prihvaćanju niza sporazuma važnih za BiH.

Donesena je i odluka o uništavanju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH. Zaduženo je Ministarstvo obrane BiH u okviru propisanih procedura, provedbom međunarodnih sporazuma, ugovora i odluka prihvaćenih od nadležnih institucija BiH, uništiti sve količine neispravnoga streljiva, koje je kao takvo identificirano nakon izvršenih kontrolno-tehničkih pregleda na lokacijama “Kula 2” Mrkonjić Grad i “Gabela” Čapljina.

Predsjedništvo je usvojilo izvješće o radu Povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH za 2016. Dano je i odobrenja za zaključivanje memoranduma o suradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Hrvatske.

Predsjedništvo je donijelo i nekoliko odluka o ratifikaciji, između ostaloga, i protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i Europskih zajednica i njihovih država članica kako bi se uzelo u obzir pristupanje Hrvatske EU. Sporazumi važni za BiH Donesena je odluka o ratificiranju sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Kine o ukidanju viza za nositelje diplomatskih putovnica, službenih putovnica i putovnica za javne poslove, sporazuma o financiranju programa aktivnosti prekogranične suradnje BiH - Crna Gora za 2015. između Europskoga povjerenstva, BiH i Crne Gore, sporazuma o zajmu (projekt modernizacije cestovnog sektora u FBiH) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvitak, sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta, ugovora o zajmu (Luka Brčko) između BiH i Europske banke za obnovu i razvitak, ugovora o zajmu (projekt koridor Vc - nastavak) između BiH i Europske banke za obnovu i razvitak i drugi, priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva BiH u Sarajevu.