Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije, uručio je danas 64 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja i članova njihovih obitelji na području HNŽ. Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je u Proračunu za 2015. godinu za program stambenog zbrinjavanja branitelja izdvojila 220.000 KM, od čega je 180.000 KM podijeljeno putem javnog poziva, a 40.000 KM odlukama Vlade HNŽ-a, istaknuto je nakon uručenja ugovora.

''Ugovori su danas potpisani za 33 pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane i 31 pripadnika  Armije Bosne i Hercegovine'', kazao je ministar Soldo, dodavši kako je potporu za stambeno zbrinjavanje za 2015. godinu dobilo ukupno 36 aplikanata iz Mostara, deset iz Prozor-Rame, osam iz Konjica, Jablanice i Čapljine, sedam iz Stoca, dva iz Čitluka i jedan iz Ravnog.

Ministar Soldo istaknuo je, također, kako će u ovom mjesecu Ministarstvo predložiti Vladi novi program mjera stambenog zbrinjavanja.

''Stambeno zbrinjavanje braniteljske populacije nije riješeno na adekvatan način. U kontaktu s udrugama proteklih mjeseci definirali smo kriterije kojima ćemo pokušati na terenu doći do spoznaje koliko imamo još neriješenih slučajeva kako bismo mogli napraviti dugoročan i sustavan plan stambenog zbrinjavanja'', kazao je ministar Soldo - priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Brotnjo.info