Nakon relativnog zatišja, ponovno se spominje opcija da Lionel Messi napusti Barcelonu.

Izvor je opet isti - engleski mediji odnosno ovaj put The Sun koji na naslovnici donosi priču kako je Manchester City spreman ponuditi Argentincu 800.000 funti tjedne plaće.

Konvertirano u eure, to je milijun i 135.000 eura tjedno, a na godišnjoj razini nešto preko 59 milijuna eura.

Svjesni su u redovima Građana da jedino što mogu Messiju ponuditi, a da on već nema u Barceloni je nenormalna godišnja gaža, čak i za pojmove modernog nogometa. Stoga su odlučili Messiju ponuditi trostruko veću godišnju plaću od one koju ima u Kataloniji.

Naravno, Cityju bi u cijeloj priči najmanji problem predstavljala odšteta od 250 milijuna eura koju bi morao platiti Barceloni. Svota je to koja stoji u Messijevom ugovoru kao izlazna klauzula, koju Argentinac prilikom posljednjeg potpisivanja ugovora s Barcom nije htio povećati na milijardu eura koliko su u klubu od njega tražili.

Teško je povjerovati da bi do ovog transfera moglo doći još ove zime, tim više što je Barcelona u fenomenalnoj formi i gazi sve pred sobom. Englezima se najviše nadaju u Barcin rezultatski kolaps koji bi natjerao Messija da razmisli o odlasku idućeg ljeta.