Turistikinja u brazilskom Itanhaému doživjela je gotovo neizdrživu bol nakon što ju je za ruku ugrizla riba iz porodice soma/morska mačka dok se kupala na plaži Boca da Barra u subotu.

Kratki video poslao je brazilskom dnevniku Globo jedan od kupača, a prikazuje ženu koja iz sekunde u sekundu pada u nesvijest i budi se dok joj se za ruku drži riba. ‘Jako je plakala i vikala spasilačkoj službi da joj maknu ribu jer stravično boli’, rekao je Cristian Fernandes koji je poslao video.
 

Međutim, spasioci nisu mogli ukloniti bodlje koje je su ostale u ženinoj ruci, već su je morali prebaciti u bolnicu. ‘Bol koju uzrokuje bodlja soma podsjeća na bol ozlijede pilom ili uboda strijelom. Nikad ne znate je li pogodio arteriju ili venu i nestručno čupanje bodlje može dovesti do još snažnijih bolova i ozlijeda u tijelu’, rekao je glasnogovornik spasilačke službe.

Dan ranije još je jedna žena bila žrtva uboda soma, također u Itanhaému, ali na drugoj plaži. Liječnici su se silno iznenadili kad su vidjeli da krvari na mjestu gdje se još nalazila bodlja.

‘Obično rješavamo slučajeve ljudi koji su slučajno stali na soma, ali nikad nisam vidio jednog da se zabio u nečiji trbuh. Ovo je definitivno prvi put’, rekao je Marcelo Tamada iz hitne službe. Žrtvi napada morali su operacijom ukloniti bodlju, no odonda je stabilno.