Ispred sarajevske Osnovne škole "Pofalići" u ponedjeljak navečer nepoznati muškarac je izlazeći iz bijelog kombija pokušao oteti jednog dječaka. Muškarac je, kako saznajemo, izašao iz kombija i rekao dječaku da krene s njim, što je dječak odbio.

Iz Osnovne škole "Pofalići" za Klix.ba su potvrdili ovu informaciju kazavši kako se sve događalo u poslijepodnevnim satima u petak, odnosno nakon završene druge smjene u školi.

"Dječak se nakon ovog incidenta obratio razrednici, a ona i pedagog škole su odmah obavijestili policiju koja je izašla na mjesto događaja i napravila zapisnik. Sada oni poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se utvrdio identitet muškarca koji je pokušao otmicu djeteta", kazala nam je direktorica OŠ "Pofalići", javlja Klix.ba

Naša sugovornica je dodala kako su sva djeca obaviještena o potencijalnim opasnostima, kao i upozorena da moraju paziti s kim razgovaraju i sjedaju u automobil. Dodala je također kako su roditelji uznemireni i plaše se za sigurnost svoje djece.

Kako saznajemo, u ovom mjesecu ovo nije prvi slučaj pokušaja otmice djece nakon završetka nastave u školi.

Slični slučajevi su zabilježeni na području općine Centar, točnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) nisu nam mogli potvrditi kako je prijavljen bilo kakav slučaj pokušaja otmice, a iz Policijske stanice (PS) Novo Sarajevo, čiji su pripadnici obavili uviđaj u ponedjeljak, nismo uspjeli dobiti odgovor.