Prošla godina je bila najtoplija otkako se mjeri temperatura na kopnu i moru, dijelom zahvaljujući djelovanju El Nina, globalnog atmosfersko-oceanskog fenomena, koji je prevladavao cijele godine, ali i topljenju leda koje je izazvalo najviše temperature mora do sada, objavljeno je u utorak u studiji temeljenoj na radu 450 znanstvenika diljem svijeta.

Rekordne vrućine zabilježene 2015. posljedica su djelovanja dugogodišnjeg globalnog zagrijavanja, a stručnjaci upozoravaju da bi klimatske promjene mogle do 2030. gurnuti u krajnje siromaštvo još 122 milijuna ljudi.

National Geographic objavio je dokumentarni film u kojem Leonardo DiCaprio, Oskarovac i UN-ov ambasador za mir, istražuje problem klimatskih promjena i otkriva što mora biti učinjeno kako bi se spriječilo katastrofalno uništavanje života na našem planetu.

Film je režirao Fisher Stevens, a sniman je tri godine kroz koje je kamera zabilježila osobna putovanja Leonarda DiCapria i njegove intervjue s pojedincima iz svih slojeva društva, kako u razvijenim tako i u nerazvijenim zemljama.