Koncertom gostujućih ansambala iz Poljske, Latvije, Hrvatske, Portorika, HKD “Napredak” Kupres, muške izvorne grupe “Kupreški bećari” te proglašenjem pobjednika u Viteškom natjecanju kosaca, Međunarodnim galopskim konjičkim utrkama i drugim tradicijskim športovima, u nedjelju 2. srpnja, završena je ovogodišnja, najveća kupreška i regionalna, tradicijska kulturna manifestacija “Dani kosidbe na Kupresu 2017″.

Riječ je o složenom kulturnom projektu koji partnerski organiziraju Općina Kupres i Javna ustanova za kulturu “Hrvatski dom” Kupres u suradnji s CIOFF sekcijom za BiH i domaćim kulturnim društvima i udrugama u Kupresu.

Mladi kosci:

U sklopu manifestacije održano je i nadmetanje kosaca juniora u kojoj je pobijedio Vuk Vučković, drugo mjesto dijele Zoran Šarić i Mario Batinić dok je treće mjesto izborio Aleksandar Banjac.

Ekipno (štafetno) natjecanje:

mjesto - Ekipa 2 iz Kupresa (Josip Čičak - Đođa, Ivo Ivković - Ćibara i Arnes Ramčić)
mjesto - Ekupa 1 iz Slovenije
mjesto - Ekipa iz Janja (Novi Sad)

Pobjednik ovogodišnjih Dana kosidbe na Kupresu - Strljanica 2017. je Mirko Kecman - koji je odnio titulu "kosbaše". Drugo mjesto izborio je je Vinko Čičak - Vinara, a treće mjesto Nedeljko Kerlec.
Kupreški radio