Prozor-Rama nedavno se našao u središtu pozornosti zbog mladog nogometaša Marijana Ćavara. On je nedavno iz mostarskog Zrinjskog prešao u redove Kovačeva Frankfurta, a vjerojatno neće proći još mnogo vremena dok čujemo nove vijesti o novom velikom sportskom talentu iz Rame. Ali ovaj put govorimo o košarci. Njegovo ime je Boris Petrović i već je označen kao jedan od najvećih košarkaških talenata u regiji, piše Večenji list.

Vodi Ramu do uspjeha

Mladi genijalac trenutačno igra za mlađe kadete HKK Rama i drži ovaj tim u vrhu ove kategorije u BiH. Naime, mladi košarkaši iz Rame rođeni 2003./04. godine na prvom svom nastupu 2015. osvojili su Mini-basket festival Košarkaške akademije KS Herceg Bosne, te u sezoni 2016./17. bili viceprvaci Lige mladih KS HB iza ekipe HKK Široki iz Širokog Brijega.

U Ligi mladih Srednjobosanske županije u kojoj se paralelno natječu tri godine uzastopce su prvaci lige. I nemaju ni jedan poraz. Njihova glavna perjanica je mladi Petrović koji na poziciji playmakera uspješno razigrava svoj tim. Na posljednjoj utakmici gdje su mlađi kadeti HKK Rama uvjerljivo svladali HKK Čapljina (110:32) mladi Boris je ubacio 38 poena, od čega čak 10 trica, te imao dvoznamenkast broj asistencija, ukradenih lopti, kao i skokova. I to nije bio izuzetak nego sasvim normalna utakmica ovog mladog sportaša.

- Košarku sam počeo trenirati sa sedam godina, 2010., u Školi košarke HKK Rama na očevu inicijativu koji je bio dugogodišnji košarkaš. Treniram tri puta tjedno s klubom te dva puta individualno. Uživam igrajući košarku, a i učiti mi nije teško. Kada se napravi prava organizacija sve je lako - govori nam Petrović u razgovoru te naglašava kako mu je obitelji najveća potpora u cijeloj ovoj priči. Ističe i ulogu trenera s kojima radi, ali i suigrača, te dodaje kako mu i oni pomažu u razvoju. Uzori su mu Bojan Bogdanović i prezimenjak Dražen Petrović.

Ponude stižu

Ponude za mladog talenta već su počele stizati iz nekoliko europskih zemalja, ali on kaže kako ne razmišlja o tome. - Želja mi je igrati za HKK Rama, no nažalost naš tim trenutačno nema seniorski sastav. Na meni je nastaviti trenirati, a vjerujem da se svaki trud na kraju isplati. Poziva ima, ali o tome se brine otac. Moja briga je samo kako podići razinu igre i razvijati se idućih godina - skromno ističe mladi sugovornik. Gotovo sigurno ćemo još mnogo toga čuti o uspjesima ovog mladog sportaša.

Vecernji.ba