Od sutra idu promjene na HRT-u. Novoimenovana v.d. rukovoditeljice Informativno - medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun smijenila je četvero voditelja Dnevnika, piše N1.

Smijenjeni su Sanja Mikleušević - Pavić, Stipe Alfier, Đurica Drobac i Zdravko Klev. Na mjestu voditelja ostala je Marta -Šimić Mrzlečki. Ukida se i vođenje Dnevnika u paru, pa će emisija odsad imati samo jednoga voditeljima, koji će se izmjenjivati po danima. Uz Šimić Mrzlečki, Dnevnik će voditi Branimir Farkaš i Mirjana Posavec.

Usprkos spekulacijama o tome da će se vratiti i staro vrijeme emitiranja u 19.30 sati i trajanje od pola sata, to nije točno. Središnji će Dnevnik i dalje počinjati u 19 sati te trajati kao i dosad.

Večeras gledatelje tako očekuje posljednje emitiranje HRT-ova Dnevnika, koju će voditi voditeljski par. Đurica Drobac nakon toga prestaje voditi središnju emisiju.

Podsjetimo, v.d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je prekjučer Katarinu Perišu Čakarun vršiteljicom dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije, nakon što je te dužnosti razriješena Lamija Alečković.