Dok je hodao prema oltaru papa Franjo doživio je malu nezgodu. Naime, vrhovni poglavar katoličke crkve spotaknuo se i pao na stepenicama na Trgu svetog Petra.

U pomoć su mu odmah potrčali zaštitari koji su Svetom Ocu pomogli da se digne. Srećom Papa se dočekao rukama i tako si ublažio pad tako da je cijela nezgoda na svu sreću prošla bez ozljeda. Iako je njegov pad zabrinuo brojne vjernike koji su došli poslušati propovijed, Papa padu nije pridavao veliku pozornost. Nakon što su mu zaštitari pomogli da ustane uputio se prema oltaru i održao propovijed kao da se ništa nije dogodilo.

Papi ovo nije prva ovakva nezgoda. U ožujku 2013. godine na susretu s kardinalima u Sala Clementini Papa se spotaknuo o svoju halju kada je išao pozdraviti jednog kardinala i pri tome je zamalo pao na pod. Na kraju je uspio održati ravnotežu, a sve je završilo smijehom. U rujnu ove godine papa doživio je još jednu sličnu nezgodu u njujorškoj zračnoj luci John F. Kennedy. Ulazeći u avion kojim se trebao vratiti iz Amerike Sveti Otac se spotaknuo i izgubio ravnotežu. Uzrok tome navodno je bio jak nalet vjetra, a srećom ni tada nije teže stradao.