Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržao je danas negativno mišljenje Komisije za financije i proračun o setu zakona o trošarinama čime su ovi zakonski prijedlozi oboreni i izašli su iz procedure, pišu Nezavisne.com.

U Parlamentu je 21 zastupnik glasovao za negativno mišljenje Komisije za financije i proračun. Vijeće ministara BiH sada može dostaviti novi prijedlog zakona koji bi onda išao u novu proceduru razmatranja.

Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama u BIH nije imao entitetsku većinu i ide u drugi krug na usuglašavanje na narednoj sjednici Izmjenama Zakona o trošarinama u BiH, trošarine za gorivo povećavaju se za 15 feninga po litru, dok se izmjenama i dopunama Zakona o sustavu neizravnog  oporezivanja i Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda propisuje da se prihodi od povećanih trošarina izdvajaju na namjenski podračun za izgradnju puteva i auto-puteva.

Savjet ministara BiH utvrdio je set zakona o trošarinama i bankarstvu na izvanrednoj telefonskoj sjednici 6. travnja, nakon čega su oni po hitnoj proceduri usvojeni 7. travnja u Domu naroda.