Tijekom održavanja panoramskih letova sportskim zrakoplovima u Zračnoj luci Mostar došlo je do teške nesreće.

Kako doznaje prvi.tv, jedan od malih zrakoplova se srušio, a prema prvim, neslužbenim informacijama, poginula su sva četiri putnika - instruktor i troje djece.

Instruktor K.I. obavljao je panoramski let s troje putnika. Kako se neslužbeno doznaje, djeca nisu bila službeno prijavljena za let, a bila su uzrasta 7 do 10 godina.

Zrakoplov je nakon pada izgorio, a od cijelog je trupa ostao samo stražnji dio.

Prema neslužbenim informacijama, na mjestu događaja pronađena su tri tijela, dok se za četvrtim još uvijek traga.

Pojavile su se i informacije kako je u zrakoplovu bilo 5 osoba, što je, u međuvremenu i službeno potvrđeno.

Inače, zrakoplov koji se srušio je tipa Fuji FA-200-160 Aero Subaru, konstruiran 1971. godine. Kako pišu korisnici Twittera, zrakoplov je od ožujka 2008. godine do danas imao samo 50 letačkih sati.
 

Spasilačke ekipe su na terenu, zajedno s policijom i dežurnim županijskim tužiteljem Milanom Ristićem.

Kako je kazao ministar unutarnjih poslova HNŽ-a, Slađan Bevanda, koji je bio na mjestu događaja, zbog istrage nije bio u mogućnosti dati više informacija o okolnostima nesreće, a dodao je kako će se to utvrditi u istrazi koju će provesti državna Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).

Kako doznaje prvi.tv, na mjestu nesreće očekuju se i državni ministar komunikacija i prometa, Ismir Jusko, kao i državni tužitelj.

Više informacija o okolnostima i o samoj nesreći bit će poznato kasnije.

Budući da je vrijeme bilo idealno za letenje, pretpostavlja se kako je uzrok nesreće kvar na zrakoplovu ili se nešto dogodilo pilotu. Svjedoci događaja kažu kako se zrakoplov uopće nije okrenuo prema pisti kako bi pokušao sletjeti, već je iznenada pao.

Nesreća se dogodila prilikom promotivnog panoramskog leta iznad Mostara, koji je organiziran u sklopu manifestacije "Dani otvorenih vrata".