Izraelski parlament Knesset usvojio je nacrt zakona koji predviđa zatvorske kazne do 20 godina za Palestince koji budu kamenovali izraelske državljane ili pripadnike snaga sigurnosti.

Izraelski list "Yediot Ahranot" piše da usvojeni kazneni zakon predviđa zatvorske kazne u trajanju od 20 godina za Palestince koji budu sudjelovali u kamenovanjima "s ciljem nanošenja štete", a zatvorsku kaznu u trajanju od 10 godina za one koji budu bacali kamenje "bez izričite namjere da izazovu štetu".

Direktor palestinskog Centra za ljudska prava i zarobljenike Fuad al-Hafesh je za AA kazao da izraelske vlasti ovakvim "ludim zakonima" pokušavaju da prikriju zločine koje čine nad Palestincima.

- Narod koji živi u apsolutnoj opsadi će se i dalje odupirati tome i braniti kamenjem i na druge moguće načine. Izrael pokušava da ugasi nadu i zahtjeve palestinske omladine za njihovom vlastitom državom - kazao je Hafesh.

Palestinski prosvjednici u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali na intervencije izraelskih snaga sigurnosti najčešće odgovaraju kamenovanjem.