Dopisništvo Hrvatske radiotelevizije u Mostaru otvoreno je svečano u zgradi HKD Napredak. Glavni ravatelj HRT-a Kazimir Bačić rekao je kako je riječ je o prvom koraku u realiziranju jednog ozbiljnijeg projekta i stvaranja studija u kojemu će javljanje ići izravno za program.

Predsjednik HKD "Napredak" fra Andrija Nikić izrazio je uvjerenje da će "napori oko primicanja istine pravde i mira pomoći ovom javnom glasilu razviti se u mrežu još suvremenije komunikacije, zajedništva i suradnje, pomažući ljudima postati svjesniji svog ljudskoga dostojanstva". "Mediji su najjače oružje kojim se svjedoči da postojiš, da djeluješ, što hoćeš i njime se vojuje za svoje ideale", istaknuo je fra Andrija Nikić.

Nazočne uzvanike, među kojima su bili predsjednik programskoga Vijeća HRT Zdenko Ljevak te nova konzulica Generalnoga konzulata u Mostaru Marijana Mikulić, predstavnik Hrvatske gospodarske komore u Mostaru Zulfo Robović i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, pozdravio je i glavni urednik dopisništva HRT-a u Mostaru Miljenko Karačić. Ponovno otvaranje dopisništava HRT-a u Mostaru i Sarajevu dio je projekta pokretanja Petog kanala HRT-a koji je namijenjen Hrvatima u BiH, ali i u drugim zemljama. Na otvaranju je istaknuto kako je ovo važan potez HRT-a u izbornoj godini te stvar od velike važnosti za Hrvate u BiH koji nemaju kanal na svom jeziku.

Bljesak.info