Iračke snage su izvijestile da su otkrile zajedničku grobnicu sa sto trupala bez glave, u mjestu koje je vojska oslobodila od skupine Islamske države, južno od njihova uporišta Mosula.

Iračke snage su izvijestile da su otkrile zajedničku grobnicu sa sto trupala bez glave, u mjestu koje je vojska oslobodila od skupine Islamske države, južno od njihova uporišta Mosula, prenijela je Hina.

"Savezna policija je otkrila zajedničku grobnicu zapadno od Hamam al Alila, u poljoprivrednoj školi", navodi iračka policija u priopćenju, bez drugih pojedinosti.

Združeno operativno zapovjedništvo koje nadzire borbu s džihadistima u Iraku javlja pak da su "iračke snage pronašle (...) sto obezglavljenih trupala civila" u toj školi i da će stručne ekipe doći onamo radi istrage.

Iračke snage kod otkrića masovnih grobnica nerijetko daju procjenu broja žrtava koje su ondje pokopane i prije ekshumacije trupala.

Pošto su u Mosul ušle s istoka, iračke snage su u ponedjeljak napredovale na jugu, gdje su zauzele grad Hamam al Alil.

Tako krče put prema južnim predgrađima, gdje je međunarodna zračna luka i velika vojna baza koju je vojska napustila u lipnju 2014. kada je IS zauzeo ovaj drugi po veličini grad u zemlji.